سقوط اقتصاد ایران در دولت سیزدهم تایید شد!

باتوجه به سخنان اخیر سیداحسان خاندوزی وزیر اقتصاد به روشنی می توان گفت که سقوط اقتصاد ایران در دولت سیزدهم به طور رسمی تایید شده است.

به گزارش تحریریه، باتوجه به سخنان اخیر سیداحسان خاندوزی وزیر اقتصاد مبنی بر رشد اقتصادی 2.5 درصدی در سال 1402 به روشنی می توان گفت که سقوط اقتصاد ایران در دولت سیزدهم به طور رسمی تایید شده است. زیرا پس از یک دهه در جا زدن و منفی شدن سرمایه گذاری؛ پتانسیل بالقوه برای رشد اقتصادی دو رقمی فراهم است و رسیدن به عدد 2.5 درصد نشان می دهد که دولت سیزدهم نه برنامه ای برای اقتصاد ایران دارد، نه حتی اقتصاد را به حال خود رها کرده است، و می توان به صراحت گفت که مانند دولت حسن روحانی به اقتصاد وزنه آویزان کرده و اجازه تحرک اقتصادی را از مردم سلب می کند و اجازه نمی دهد تا اقتصاد سیر طبیعی خود را طی کند.

سید احسان خاندوزی وزیر اقتصادی و دارایی با بیان اینکه رشد اقتصادی سال آینده برای بسیاری از کشورهای دنیا 1.7 دهم درصد پیش‌بینی شده است به دولت سیزدهم دلداری داد، و سپس اعلام کرد که رشد اقتصادی برای ایران 2.5 درصد اعلام شده است که با اعلام پیروزی همراه بود و ظاهرا وزیر اقتصاد حتی از روندهای گذشته اقتصاد ایران هم آگاه نیست.

میز اقتصاد تحریریه معتقد است که دلیل سقوط ادامه دار اقتصاد ایران در دولت سید ابراهیم رئیسی که از نظر رویکرد عملی و نه شعاری؛ به دولت حسن روحانی متصل شده است، به عوامل:

  1. گره زدن تمام تصمیم های اقتصادی به احیای برجام و ممانعت از اقدامات خنثی کننده تحریم مانند نهایی کردن قرارداد 25 ساله با چین و ...
  2. اثر غالب ذی نفعان بر تصمیم های دولت و سلطه تعارض منافع که باعث شده است تصمیم های پایه ای مبتنی بر خیر عمومی اتخاذ نشود.
  3. ادامه سیاست چندنرخی ارزی که هرگونه فعالیت اقتصادی را در مقایسه با استفاده از رانت ارزی؛ غیراقتصادی کرده است.
  4. سلطه مطلق نظام بانکی بر اقتصاد ایران و خلق روزانه 5 هزار میلیارد تومان پول "زشت کیفیت" توسط نظام بانکی و ادامه تورم بالا.
  5. عدم کنش مبتنی بر قانون اساسی مجلس شورای اسلامی و تبدیل شدن قوه مقننه به ابزار استفاده های خاص برخی نمایندگان.
  6. شرکت سهامی بودن دولت و تبدیل شدن مدیریت کلان به تکه هایی پاره پاره و بدون ارتباط منطقی با یکدیگر
  7. ضعف مفرط در فرماندهی اقتصادی دولت که محمد مخبر آنرا عهده دار شده است.

باز می گردد و ضروری است تا سید ابراهیم رئیسی با ایجاد تغییرات اساسی در تیم اقتصادی دولت و همچنین برنامه های کلان اقتصادی؛ چیزی که هم اکنون وجود ندارد؛ جلوی زیان را گرفته و مانع از تک دوره ای شدن دولت مردم شود.

پایان/

۱۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۰:۰۱
کد خبر: 24086

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 3 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 4
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • جواد IR ۰۷:۴۷ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۶
      0 0
      به نظرم ترتیب در دلایل عدم موفقیت رعایت نشده است مثلا مورد هفتم را میتوان اصلی ترین و شماره یک نامید که شما به رده هفتم انتقال دادید .
    • مژگان CA ۰۸:۰۱ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۶
      0 0
      لطفا نظرات دکتر محیط رو در مورد مولدسازی را تحلیل کنید. ممنون https://www.youtube.com/watch?v=4OTH4kmOb-8
    • یوسف است آلین GB ۲۱:۵۹ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
      7 0
      من نمیدونم چرا شما مبنی رو بر این گذاشتید که دولتی ها هدفشون اداره کشوره. بنظر من اینطور میاد که هدفشون اینه که تا جایی که حکومت از هم نپاشه جیب اولیگارش هاشونو پر کنن و بعد هم برن با خیال راحت بشینن کنج خونه، مثل رئیس دولت قبل که هر خیانتی کرد و انگار نه انگار. الان بخش آخر کتاب مزرعه حیوانات رو طی میکنیم، خوک ها مثل انسان روی دو پا راه میرن
    • شمارش معکوس سقوط IR ۰۰:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۱
      1 0
      هر حکومتی فارغ از نام و عنوانش، رفاه و معیشت اکثریت را نادیده گرفته به فاضلاب تاریخ پیوسته است. عمر اینها خیلی کوتاه بود.